Ambulante behandeling bij verslaving

Vaak kiezen cliënten bij een intake voor een ambulante behandeling: wekelijkse of tweewekelijkse individuele therapiesessies. Het ritme van de sessies wordt in samenspraak met cliënt bepaald.

Een ambulante therapie kan zowel met jou alleen als met je familie erbij (relatie- en familietherapie).

Het kan ook zijn dat de vraag van de partner en/of de familie komt en dat de verslaafde er nog niet bij is omdat hij bijvoorbeeld nog niet toe is aan een behandeling of niet gemotiveerd is (in ontkenning zit). Ook voor jullie bieden wij de gepaste hulp in de verslavingszorg. Tijdens een aantal sessies geven we jou een inzicht in de strategieën die niet werken, waarom je geliefde geen hulp aanvaardt en wat jij kan doen om hier verandering in te brengen. Er is een weg uit de impasse en de hopeloosheid waarin je je bevindt.

Naast de individuele sessies kan je ook deelnemen aan groepssessies.

Familie and partner meetings

Meetings voor alle partners en familie van verslaafden (jouw geliefde hoeft niet in behandeling te zijn).

De meetings worden geleid door een ervaringsdeskundige of psycholoog, waarbij ervaringen worden gedeeld over herstel. Je leert er hoe je op een constructieve manier grenzen kan stellen en je leven weer ‘zin’ kan geven. Deze sessies zijn educatief en herstelgericht.

(tweewekelijks op zaterdag van 11u tot 12.30u)

Ambulante avondgroep

Deze groep komt wekelijks bijeen en is bedoeld voor cliënten die ambulant clean kunnen zijn en aan hun herstel werken.

De groepen zijn thema-gericht op herstel en bieden de tools die je nodig hebt om je herstel te ondersteunen. Een voorwaarde voor deelname is dat je je actief inzet om tussen de groepssessies door te werken aan je herstel, de tips en suggesties opvolgt en de opdrachten uitvoert.