Nazorg na residentiële opname

Waarom nazorg?

Na een langdurige residentiële opname, waarbij je intensieve therapie hebt gehad en in een veilige omgeving hebt geleefd, is nazorg enorm belangrijk voor duurzaam herstel. Via nazorg helpen we je om de geleerde tools en theorie in praktijk te gaan gebruiken. We gaan ook dieper in op bepaalde situaties, hoe je hiermee omgaat en wat er met je gebeurt. We begeleiden je zo in het overgangsproces van een intensieve opname naar het leven in jouw realiteit, zodat je weer zelfstandig op je eigen benen kan staan.   

Het nazorgpakket kan bestaan uit individuele sessies, familie sessies en/of groepssessies. De samenstelling is volledig op maat naar de noden van de cliënt en wordt met advies van het klinisch team samengesteld.

Op maandagavond hebben we een gratis online groep waar iedereen, met een verslaving en/of trauma, aan kan deelnemen.  

fas fa-user-friends

Onze ambulante (groeps-) nazorg is gericht op:

01

De praktijk en de toepassing van de geleerde inzichten en instrumenten

Dit proces van ervaring in de realiteit start na de opname. De wereld is onvoorspelbaar en in het dagelijkse leven komen we stress en triggers tegen. Daarom is een therapeutische opvolging belangrijk. Reflecteren op het dagelijkse leven en een inzicht krijgen in wat er gebeurt, je emoties en gedrag doe je het best samen met een therapeut. Terugvalpreventie en emotieregulatie, sociale vaardigheden en omgaan met stress zijn belangrijke aandachtspunten in het nazorgtraject. 
02

Een blijvende aandacht voor de diepere psychologische oorzaken

Terwijl je weer verder gaat met je leven na een opname, kunnen pijnlijke zaken uit het verleden of emoties altijd naar boven komen die je nog kunnen overweldigen. Een therapeutische ondersteuning en therapie zijn een waardevolle aanvulling in dit proces.
03

De versteviging en de handhaving van hetgeen je leerde tijdens je herstelproces

Image

Vragen?

Bel de infolijn  

+32 (0) 480 67 40 18

van 7u tot 23u,
7 dagen op 7