Wat is een gameverslaving?

Games zijn echt niet meer weg te denken in het leven. Voor heel wat jongeren en ouderen vormen ze een dagelijkse uitlaatklep. Gamen is ontspannend, daagt je uit en kan je zelfs leuke online vriendschappen opleveren.

Maar er zit een addertje onder het gras. Games worden zo ontworpen dat ze je aandacht blijven opeisen en belonen je vaak genoeg om er verslaafd aan te kunnen worden. Wie vaak speelt, wordt beter in het spel en krijgt een steeds hogere score en status. Stoppen is dan niet meer aan de orde want je kan je winst en vaardigheid zo weer verliezen. 

Gamen doe je meestal niet alleen. Je maakt deel uit van een online community waarbinnen de competitie groot is. Het kan zorgen voor een grote sociale druk. 

Een gameverslaafde leidt een dubbelleven. In de virtuele wereld is het leven een pak spannende, uitdagender en overzichtelijker dan in de realiteit. Als je game-omgeving aantrekkelijker wordt dan je dagdagelijkse leven, of als je gaming gebruikt om te ontsnappen aan een gebeurtenis die je niet goed kan plaatsen, dan kan dit ten koste gaan van je relaties en jezelf. Het risico op een verslaving wordt hoe langer hoe groter.

Hoe helpt Affect2U jou om te stoppen met gamen?

Hulp bij gameverslaving ... De eerste en belangrijkste stap is toegeven dat je een probleem hebt. Van zodra je over die moeilijke drempel stapt, staat er een multidisciplinair team meet veel ervaring in de verslavingszorg klaar om je te begeleiden.

We zoeken samen naar de voor jou meest gepaste oplossing. Je kan ambulant geholpen worden, of kiezen voor een opname in onze huiselijke omgeving. 

Herstellen is een werkwoord. Je moet er blijvend aandacht voor hebben en er – samen met anderen – aan werken. Affect2U heeft me geen garantie kunnen geven op ‘nooit meer gebruiken’ maar wel heel veel hulpmiddelen om dit te kunnen realiseren.

Image

Vragen?

Bel de infolijn  

+32 (0) 480 67 40 18

van 7u tot 23u,
7 dagen op 7