Ik heb geleerd mijn emoties te voelen en hoe ermee om te gaan zonder te gebruiken.

Share

Mijn actieve verslaving is begonnen toen ik 14 was, toen heb ik voor de eerste keer gedronken. Ik deed dit om erbij te horen omdat ik altijd dacht dat ik anders was dan de rest.


Op mijn 15 ben ik wiet beginnen gebruiken omdat ik een B-attest had gekregen en ik van school moest veranderen. Dit was één van mijn grootste angsten omdat ik dan helemaal alleen op een nieuwe school kwam en ik dacht dat niemand mijn vriend zou willen zijn omdat ik weer anders was. Mijn gebruik heeft zich dan doorheen de jaren op deze nieuwe school verder gezet en werd ook stilaan meer en meer, waardoor dat ik elke ochtend voor school, elke middag tijdens school en na de school altijd gebruikte.


Na verloop van tijd was ik nooit nuchter op school waar mijn punten onder leden. Toen ik 17 was ben ik beginnen experimenteren met andere drugs waaronder coke en pillen. Omdat ik wel geregeld ging feesten met vrienden en ik een grote angst had om meisjes aan te spreken, gebruikte ik coke omdat dit me socialer en zelfverzekerd maakte. In deze periode hebben mijn ouders me meerdere keren betrapt met drugs op zak en ben ik hiervoor gestraft, maar het vertrouwen is nooit volledig teruggekomen.


Op mijn 19de zijn mijn ouders gescheiden en kort erna heb ik een enorme ruzie gehad met mijn vader waardoor we elkaar de komende 2 jaar niet zagen en spraken. Hierdoor ben ik bij mijn moeder gaan wonen, waar mijn gebruik nog meer werd. Ik ben zoveel over haar grenzen gegaan door in mijn kamer te gebruiken of mensen uit te nodigen als ze niet thuis was, dat ik van haar alleen moest gaan wonen. Ik was in deze periode al beginnen dealen en was lid geworden van een bende en toen ik alleen ging wonen is dit snel bergaf gegaan.


Ik heb tussen mijn 20 en 21 drugs gesmokkeld, drugs verkocht, fraude gepleegd met de verzekering, verscheidene auto-ongevallen gehad en veel jobs kwijtgeraakt. Ik leefde ook op dat moment constant in angst en stress en ik voelde me waardeloos en hulpeloos waardoor ik het laatste half jaar ook veel last had van zelfmoordgedachten omdat ik geen uitweg meer zag. Op het laatste moment van mijn actieve verslaving woonde er 7 man in mijn appartement, stond er een wietplant, lagen er grote aantallen drugs en verschillende wapens bij mij. Toen ben ik opgepakt geweest en ben ik in voorarrest geplaatst voor bezit en handel van verdovende middelen.


In de gevangenis heb ik na 2 jaar mijn vader terug gezien en het was hij die het voorstel deed om me te laten opnemen. Ik wilde het leven dat ik had niet meer en heb me laten opnemen bij Affect2U.


Tijdens mijn opname heb ik enorm veel geleerd over zowel mijn ziekte als mezelf. Ik heb geleerd mijn emoties te voelen en hoe er mee om te gaan zonder te gebruiken. Ik had in het begin wat reservaties tegenover volledige onthouding, maar nadat ik mezelf eraan had overgegeven werd het allemaal veel gemakkelijker. Ik kan nu boos zijn of tranen laten van verdriet, ik heb tijdens opname voor de eerste keer in jaren rust kunnen ervaren.


Ze hebben me ook geleerd om mijn verantwoordelijkheden op te nemen en oplossingen te zoeken zonder direct in paniek te slaan. IK heb hier gewerkt aan de band met mijn ouders die hierdoor beter is dan ooit. Er is terug vertrouwen tussen ons.


Dankzij Affect2U hoef ik niet meer te liegen, manipuleren of bedriegen. Ik heb mezelf teruggevonden en ik blijf elke dag meer over mezelf ontdekken.


Nu ben ik uit opname en ik woon terug op mezelf en het verschil is zoals dag en nacht. Ik zit in schuldbemiddeling om mijn schulden af te betalen, ik ben terug beginnen studeren, ik doe vrijwilligerswerk en ik engageer mij binnen de fellowship.


IK heb nu echte vrienden waarop ik kan bouwen. Ik ben verantwoordelijk door voor mezelf te zorgen, te koken, mijn appartement proper te houden en te sporten. Ik heb nieuwe hobby’s gevonden waar ik me uren mee bezig kan houden.


Kortom Affect2U heeft niet alleen mijn leven gered, maar het de 180° draai gegeven die het nodig had en ik ben er wijzer, sterker en clean uitgekomen.

Lees pakkende getuigenissen en ervaringen van gebruikers en hun familie.

Ook interessant?

Image

Vragen?

Bel de infolijn  

+32 (0) 480 67 40 18

van 7u tot 23u,
7 dagen op 7