Onze afkickklinieken in Zuid-Afrika

Een nieuwe start. Dat is waar je naar zoekt en aan werkt als je kiest voor een opname in een afkickkliniek. In onze partnerklinieken in Zuid-Afrika kom je letterlijk terecht in een nieuwe omgeving en word je stap voor stap begeleid naar een nuchter en prettig leven. Of je nu kampt met een alcohol-, drugs-, seks-, werk- of een andere verslaving: hier krijg je de instrumenten waardoor jij je leven terug zelf in handen kan nemen.

Je wordt er omringd door een sterk team met heel wat expertise in allerlei verslavingsproblematieken en er staat er een individuele begeleider voor je klaar. De klinieken werken met het twaalf stappen model en met cognitieve en op mindfulness gebaseerde therapie.

Ook Affect2U ondersteunt jou en je familie tijdens je herstelproces in Zuid-Afrika. Zo organiseren we wekelijks een online familiesessie en kan je bij je terugkeer bij ons terecht voor een vervolgopname in onze traumakliniek in Vosselaar of voor nazorg.

Of een opname in een ontwenningskliniek in Zuid-Afrika voor jou een goede piste is, bespreken we samen tijdens een intake gesprek. Je start altijd met een minimum opname van 28 dagen.

Affect2U werkt samen met een kliniek in Constantia en een kliniek in Kenilworth. Beide locaties werden door ons zorgvuldig uitgekozen en liggen aan de rand van Kaapstad, op twintig minuten rijden van het internationaal vliegveld Cape Town waar je wordt opgehaald.

We bezoeken onze partnerklinieken enkele keren per jaar om ervaringen uit te wisselen en zo de behandeling van onze cliënten zo goed mogelijk te ondersteunen.

Opname in Zuid-Afrika: Partnerkliniek Constantia

De partnerkliniek biedt primary care en is voor quasi iedereen toegankelijk. In een groene omgeving en met zicht op de prachtige Constantia Vallei aan de voet van de Constantia bergen, kan je op adem komen en werken aan je herstel.

Je verblijft er in een groep van maximum vijftien personen. Het menu wordt voorzien door koks.

Voor onze Nederlandse cliënten: de mogelijkheid van een eventuele terugbetaling door de zorgverzekeraar bespreken we graag samen met u.

Opname in Zuid-Afrika: Partnerkliniek Kenilworth

Deze locatie was ooit een hotel maar werd omgetoverd tot een klassevolle privékliniek waar je je volop kan focussen op je herstel. Je doorloopt in alle rust je primary care programma in een luxueuze en comfortabele setting, midden in het groen.

Er zijn maximum vijftien personen, het menu wordt voorzien door koks.