Wat is een werkverslaving?

Heb je een job die je veel voldoening geeft? Prima! 

Lukt het je ook om ‘s avonds je laptop af te sluiten en om te genieten van een ontspannende avond? Ben je op vakantie ook echt op vakantie? Of check je ‘s ochtends meteen je e-mailberichten?

Heb je het gevoel dat je niet anders kan? Dat je dit moet doen? Dan is het tijd om de alarmbel te laten afgaan.

Iemand die verslaafd geraakt aan zijn werk  is er obsessief mee bezig. Stoppen lukt niet, zelfs als er relaties stuk gaan of er een burn-out dreigt. De controle over wat je wel of niet wil doen, is volledig weg.

Voor de meeste werkverslaafden is hun werk een vlucht uit de realiteit en/of negatieve gevoelens. Het kan ook zijn dat onderliggende trauma’s of angsten aan de oorzaak liggen. Je bent bijvoorbeeld bang om te falen of om niet te voldoen, of je vreest voor ontslag. Motieven zoals ‘gezien worden en bevestiging’ krijgen, zijn ook zeer sterke menselijke impulsen die de verslaving kunnen uitlokken en in stand houden.

Hoe helpt Affect2U jou om de werkbalans te behouden?

Hulp bij burn-out ... De eerste en belangrijkste stap is toegeven dat je een probleem hebt. Van zodra je over die moeilijke drempel stapt, staat er een multidisciplinair team met veel ervaring in de verslavingszorg klaar om je te begeleiden.

We zoeken samen naar de voor jou meest gepaste oplossing. Je kan ambulant geholpen worden, of kiezen voor een opname in onze huiselijke omgeving. 

Herstellen is een werkwoord. Je moet er blijvend aandacht voor hebben en er – samen met anderen – aan werken. Affect2U heeft me geen garantie kunnen geven op ‘nooit meer gebruiken’ maar wel heel veel hulpmiddelen om dit te kunnen realiseren.

Image

Vragen?

Bel de infolijn  

+32 (0) 480 67 40 18

van 7u tot 23u,
7 dagen op 7