Hulp voor familie en partner

Niet alleen de cliënt heeft hulp nodig, maar ook de familie en/of partner. Jullie zijn ook welkom bij ons.

Een verslaving is destructief voor het hele gezin, de partner, broer en zus die dichtbij de verslaafde leeft. Het leidt tot (psychische) problemen, slaapstoornissen, angsten, depressies, relatieproblemen en mogelijk posttraumatische stressstoornissen (PTSS). 

De impact is enorm groot en wordt helaas vaak onderschat, geminimaliseerd of gewoonweg niet gezien en erkend.

De problemen verdwijnen zelden zomaar bij partner en familie als hun geliefde behandeld wordt. Educatie en therapie zijn nodig om te herstellen en om terug te kunnen functioneren. 

In de verslavingszorg erkennen wij de nood en de behoefte aan betrokkenheid in het herstel. Van zodra een opname of een behandeling start, betrekken we de familie en de partner via individuele therapie, familie- en/of relatietherapie en voordrachten tijdens familiegesprekken.

Elke partner en elk familielid is ook van harte welkom als de geliefde zelf (nog) geen behandeling wil.

Wil je graag al eens deelnemen aan een van onze familiemeetings om je hart eens te luchten of om al eens de feeling te krijgen van hoe het er aan toe gaat?  

Je bent welkom! Schrijf je in voor onze tweewekelijkse familiemeetings.

Door te werken aan de band met mijn ouders, is die beter dan ooit. Er is terug vertrouwen tussen ons. Dankzij Affect2U hoef ik niet meer te liegen, te manipuleren of te bedriegen.

fas fa-user-friends
Image

Vragen?

Bel de infolijn  

+32 (0) 480 67 40 18

van 7u tot 23u,
7 dagen op 7