Nieuws & Events

Komende evenementen

Getuigenissen bij verslaving

Ervaringen van ex-cliënten

Heel veel mensen zijn verslaafd. Je bent niet de enige die worstelt, met zichzelf in de knoop ligt en zich afvraagt of het ooit goed komt.

Om je een hart onder de riem te steken, vertellen enkele ex-patiënten hier hun verhaal. Stuk voor stuk legden ze bij Affect2U een waardevol traject af waardoor ze terug met energie en hoop in hun eigen leven stapten.

‘Nu, enkele maanden later, gaat het nog steeds goed met mij. Geen alcohol meer en veel positiever, hoopvol in het leven, goesting om dingen te doen. Ook met het vrij recente verlies van mijn partner kan ik beter omgaan, ik kan mijn verdriet en gevoelens een plaatsje geven. Als ik terugblik op mijn slechte periode, dan is er veel veranderd. Nuchter zijn is niet alleen maar stoppen met gebruik maar het is veel meer: ik ben op diverse vlakken als mens veranderd.’ - anoniem

Verhaal Sigrid Hermans

Interviews en korte verhaaltjes over het leven in een kliniek. En erna.

Tekst: Bastiaan de Haan. Affect2U.be.
22 april 2024: Sigrid Hermans

Triomfverhalen van bekende Vlamingen die hun verslaving hebben overwonnen. Vaak staan ze even met hun boek in de top drie van "De standaard" en zakken daarna weer weg in de vergetelheid. Een artiest, voetballers en een wielrenner, die nadat hij uit de bocht was gevlogen zijn wederopstanding maar al te graag wereldkundig maakte.

Getuigenis Reinaut.K

Ik herinner me nog dat ik op een mistige avond in het holst van december de oprit in Vosselaar opliep en het huis verlicht zag door de heldere balken in de tuin als een vuurtoren in het donkere slaperige Belgische platteland. Ik liep naar binnen, het was een warm huis, warme mensen, goede mensen.

Douglas 35 jaar, Cocaïne en Ketamine verslaving

 Het leek mij nuttig om mijn verhaal te delen, met de nadruk op mijn ketamine verslaving. Om
anderen bewust te maken van de gevaren en de lijdensweg die een ketamine verslaving inhouden.

Massimo - Bedankt voor alles Affect2U!

Aan iedereen die kampt met depressie en angsten. Aan Sibyl en alle mensen die betrokken zijn bij Affect2u: Bedankt! Mijn kinderen hebben terug een papa, mijn vrouw heeft terug een man en mijn ouders hebben terug een zoon. En ik? Ik heb terug een leven. Mooier dan ooit tevoren.

Kevin - Het jongetje dat op jonge leeftijd kampte met verslaving.

‘Er was eens een jongentje dat al op jonge leeftijd kampte met verslaving..’

Als voorwoord wil ik beginnen met te zeggen dat ik niet het type ben dat gauw een recensie of getuigenis zou schrijven voor om het even wat. Laat staan dat ik me hierbij van een kwetsbare kant laat zien in een maatschappij die maar al te graag oordeelt en stigmatiseert ...

Ik wil niets liever dan clean en nuchter door het leven gaan.

Het begon allemaal heel onschuldig. In het derde middelbaar zat er een klasgenoot in mijn klas die wel eens een joint smoorde. Hij bood het mij en mijn beste vriend aan en we besloten het eens te doen. Na deze ene joint kwam al snel de andere. Op een paar maanden tijd was ik van een paar joints per week geëvolueerd tot dagelijks gebruik ...

Image

Vragen?

Bel de infolijn  

+32 (0) 480 67 40 18

van 7u tot 23u,
7 dagen op 7