Wat is een gokverslaving?

Gokken is een sociaal geaccepteerd spel dat zich snel kan ontwikkelen tot een obsessie, vaak met financiële problemen als gevolg. 

Wie gokt, krijgt een kick van de spanning die ermee gepaard gaat. Win ik of win ik niet? Elke keer maakt je lichaam het hormoon dopamine aan. Dit stofje activeert je beloningssysteem en zorgt voor een tevreden gevoel. 

Iemand die gokt, houdt dit lang verborgen voor zijn omgeving. Het is voor de naaste omgeving dan ook meestal een totale verrassing als duidelijk wordt - door bijvoorbeeld een zich opstapelende schuld -  dat er een probleem is. 

Gokken bestaat in allerlei vormen: lotto, gokkasten, poker, blackjack, weddenschappen, kaartspellen, roulette, enzovoort. Ook met financiële producten zoals aandelen en bitcoins wordt soms stevig gegokt. 

De laatste jaren zien we dat hoe langer hoe meer mensen zich wagen aan online gokken. De drempel is laag door de eenvoudige en anonieme deelname.

Hoe helpt Affect2U jou om te stoppen met gokken?

Hulp bij gokverslaving ... De eerste en belangrijkste stap is toegeven dat je een probleem hebt. Van zodra je over die moeilijke drempel stapt, staat er een multidisciplinair team met veel ervaring in de verslavingszorg klaar om je te begeleiden.

We zoeken samen naar de voor jou meest gepaste oplossing. Je kan ambulant geholpen worden, of kiezen voor een opname in onze huiselijke omgeving. 

Herstellen is een werkwoord. Je moet er blijvend aandacht voor hebben en er – samen met anderen – aan werken. Affect2U heeft me geen garantie kunnen geven op ‘nooit meer gebruiken’ maar wel heel veel hulpmiddelen om dit te kunnen realiseren.

Image

Vragen?

Bel de infolijn  

+32 (0) 480 67 40 18

van 7u tot 23u,
7 dagen op 7