Ik ben familie of naaste

Info voor partner en familie

Iedereen voelt pijn als een geliefde met zichzelf worstelt. 

De impact van verslavingsproblematiek beperkt zich niet tot de gebruiker. Het is bijzonder moeilijk om iemand die je graag ziet te zien afglijden in een bodemloze put zonder dat je kan helpen. Het is ook bijzonder moeilijk voor jou als familie, partner of vriend om al het verdriet, de frustraties en zelfs boosheid te kunnen plaatsen.

Je voelt je verloren, niet begrepen, alleen. Verdrietig, boos, hoopvol. Er gaat een rollercoaster aan gevoelens door je heen terwijl je je afvraagt hoe het verder moet. En soms doe je dingen die je zelf niet wil, maar niet kan laten: je schaamt je ervoor en durft het tegen niemand vertellen. Je hebt het gevoel dat niemand jou zal begrijpen.

Liefdevolle en professionele hulp voor jou is even belangrijk als voor de verslaafde. Bij Affect2U weten we hoe zwaar het kan wegen op jouw schouders en staan we klaar om jouw rugzak lichter te maken. 

Ben je op zoek naar een oplossing voor iemand in je omgeving? Heb je nood aan advies of een luisterend oor? Je kan bij ons altijd terecht via telefoon of een gesprek op locatie, zelfs als de verslaafde zelf (nog) niet opgenomen of behandeld wil worden. Met jaren ervaring in de verslavingszorg overlopen we samen de opties en ondersteunen we jou waar nodig.

Door te werken aan de band met mijn ouders, is die beter dan ooit. Er is terug vertrouwen tussen ons. Dankzij Affect2U hoef ik niet meer te liegen, te manipuleren of te bedriegen.

Bij de behandeling van een verslaafde betrekken we altijd de naasten en familie. We geven je de nodige inzichten en instrumenten om mee te groeien in het hersteltraject van de verslaafde. Want ook jij hebt recht op genezing en een fijn leven.

 

Wil je graag al eens deelnemen aan een van onze familiemeetings om je hart eens te luchten of om al eens de feeling te krijgen van hoe het er aan toe gaat? Je bent welkom!

Schrijf je in voor onze tweewekelijkse familiemeetings.

 

 

Lees meer over de verschillende vormen van verslaving waarmee wij kunnen helpen.

Hulp voor familie of naaste

Affect2U behandelt een verslaving als een familieziekte. Niet alleen de cliënt met de verslaving heeft hulp nodig, maar ook de familie en/of partner.

Image

Vragen?

Bel de infolijn  

+32 (0) 480 67 40 18

van 7u tot 23u,
7 dagen op 7