Het is voor mezelf

Ik ben op zoek naar hulp voor mezelf

Waarom krijg je bepaalde situaties of traumatische gebeurtenissen zelf niet verwerkt?

Waarom krijg je het gebruik van alcohol, gokken, drugs, seks, porno,… niet meer onder controle? Waarom grijp je constant naar de suikers of medicatie?

We zitten vaak met veel vragen en vinden ook graag zelf de antwoorden op die vragen. Toch moeten we soms eens eerlijk zijn tegenover onszelf en toegeven dat het niet altijd alleen mogelijk is. En dat is volledig oké.

Om hulp vragen is een grote en moeilijke stap voor veel mensen. Misschien komt het door de stigmatisering, misschien door andere hulp dat je in het verleden niet heeft verder geholpen, of een andere reden.

We komen terecht in verslaving of middelenmisbruik, depressie, burn-out,… doordat we bepaalde situaties uit ons verleden niet kunnen verwerken. Om hier toch mee te kunnen omgaan ontwikkelen we zo’n coping strategieën. Het is eigenlijk een goedbedoelde poging om ons te beschermen maar kunnen vervolgens ook weer destructieve gevolgen met zich meebrengen, waardoor het het ons opnieuw weer moeilijk maakt.

Wat mij enorm steunt, is dat ik deel uitmaak van een fellowship. Een fellowship waarin enkel mensen zitten met hetzelfde probleem. Ik kan altijd steun en toeverlaat krijgen bij hen.

Elke persoon is uniek, en ieder heeft een eigen verhaal. We stellen dan ook niet de vraag “Wat is je probleem?” maar “Wat is er met jou gebeurd?”.

Samen gaan we terug naar de oorzaak/verklaring om op die manier je geschiedenis, de gedachten en gedragspatronen die daaruit zijn ontstaan te leren begrijpen en veranderen. Zo kan jij opnieuw plaatsmaken voor coping strategieën die gezond zijn voor jezelf, in jouw leven. We streven naar “self-leadership” van de cliënt: een leven waarbij je terug op eigen benen kan staan, zonder afhankelijkheid van zorg.

Bij Affect2U staat veiligheid en vertrouwen centraal, alsook een familiale en warme sfeer. Een plek waar je je veilig (of veiliger) voelt en waar je mag zijn.

Heb je nog vragen of overweeg je toch om de eerste stap te zetten? Onze casemanager staat voor je klaar om al eens naar je verhaal te luisteren, en je te ondersteunen tijdens dit proces.

+32 (0) 480 67 40 18

 Lees meer over de verschillende vormen van verslaving waarmee wij kunnen helpen.

Kies je manier van behandeling

Bij Affect2U kan je kiezen voor een ambulant programma of een opname

Ambulante behandeling

Wekelijkse of tweewekelijkse individuele en familiale therapiesessies onder begeleiding van een professioneel team.

Opname

Een opname in onze gezellige en huiselijke omgeving waar je omringd wordt door de beste zorgen.

Image

Vragen?

Bel de infolijn  

+32 (0) 480 67 40 18

van 7u tot 23u,
7 dagen op 7