De werking van Affect2U

De eerste stap naar hulp is moeilijk en gebeurt vaak tijdens een crisis. 

Bij Affect2U kan je daarom meteen terecht voor ondersteuning bij verslavingszorg. Er zijn geen wachtlijsten. Samen met jou en/of je familie zoeken we tijdens het eerste gesprek al naar een mogelijke oplossing. We leggen je uit hoe een verslaving en verslavingsproblematiek werkt en waarom het zo moeilijk is om ermee te stoppen. 

 

Onze behandelingen zijn zeer kwalitatief, discreet en volledig afgestemd op jou. Al meer dan 20 jaar helpen onze professionele, gediplomeerde psychologen en therapeuten verslaafden via cognitieve gedragstherapie, dialectical behavior therapy (DBT), psychotherapie en verschillende vormen van traumatherapie in combinatie met sport en mindfulness. De therapie is omkaderd door het 12 stappen Minnesota model. ‘s Avonds en in het weekend zijn er onze ervaringsgerichte medewerkers. Zij weten als geen ander hoe moeilijk het is om om hulp te vragen en hoe het herstel verloopt. 

 

In de behandeling staat de kracht van de groep centraal. Mensen met gelijkaardige ervaringen ondersteunen en helpen elkaar zonder oordeel om oude denk- en gedragspatronen te veranderen. In een veilige omgeving - waar respect, empathie en vertrouwen de belangrijkste waarden zijn - leer je hoe je terug het stuur van je eigen leven in handen neemt. 

 

We hechten veel belang aan het totaalplaatje en een integrale behandeling. Voor ons is een verslaving een symptoom, een manier om om te gaan met onderliggende trauma’s, disfunctionele relaties, moeilijkheden om de emoties te reguleren, enzovoort. Aan jezelf en de onderliggende trauma’s werken, emoties verwerken en je relaties herstellen, vergroot de kans op een succesvolle behandeling. Geen snelle oplossingen dus, maar een mooi en rijk pad naar echt herstel en een gezond leven.

 

Tot slot betrekken we van in het begin je familie en/of partner. Zo groeien jullie samen naar een nieuw begin. 

 

We bieden jou en je familie een huiselijke omgeving en een familiale sfeer. Je kan kiezen voor een ambulant traject of een opname