De werking van Affect2U

Bij Affect2U kan je terecht voor ondersteuning bij verslaving- en/of mentale gezondheidszorg. 

Al bijna 30 jaar helpt Sibyl Pien, klinisch psychologe en zaakvoerster Affect2U, mensen met verslaving en/of mentale gezondheid. Na 11 jaar in de reguliere zorg, later in Nederland en ook met Zuid-Afrikaanse klinieken te hebben gewerkt, heeft ze in 2012 Affect2U opgericht. Vanuit een klein kantoor groeide haar onvoorziene droom uit tot wat Affect2U de dag van vandaag is. 

Een plaats waar veiligheid en vertrouwen centraal staat: waarbij wij mensen professioneel kunnen helpen in een warme en huiselijke setting. Onze professionele, gediplomeerde psychologen en therapeuten helpen cliënten via top-down en bottom-up therapieën: cognitieve gedragstherapieën, dialectical behaviour therapy (DBT), psychotherapie en verschillende vormen van traumatherapie in combinatie met sport en mindfullness. De therapie is omkaderd door een hollistische aanpak met de focus op het onderliggende

We hechten veel belang aan het het verhaal van de cliënt en een integrale behandeling.

Voor ons is verslaving een symptoom, een manier om om te gaan met onderliggende trauma’s, dysfunctionele relaties, moeilijkheden om de emoties te reguleren, enzovoort. Wanneer deze situaties onverwerkt blijven kunnen ook depressies, burn-outs of andere mental health problematieken ontstaan zonder dat er sprake is van een verslaving. 

We helpen dus iedereen die wil werken aan traumatische gebeurtenissen, ook als er geen verslaving aanwezig is. 

De behandeling bestaat uit een intensief programma waarbij mensen dagelijks actief bezig zijn. De week bestaat uit dagelijkse groepssessies, individuele- en familie gesprekken. Tijdens avond-, ochtend en weekendshiften zijn er altijd ervaringsdeskundigen aanwezig ter ondersteuning. 

Affect2U biedt twee verschillende programma's op twee verschillende locaties: 'Harbour House' en 'The Journey Inwards'.

'Harbour House' is toegankelijk voor mensen met een middelenmisbruik, waarbij we werken rond emotie-regulatie en verslaving als een symptoom. 'The Journey Inwards' is toegankelijk voor mensen met of zonder middelenmisbruik, waarbij we echt aan de slag gaan met het onderliggende. Het is dan ook het advies om na 'Harbour House' dit diepergaande programma te doorlopen.

We bieden jou en je familie een huiselijke omgeving en een familiale sfeer. Je kan kiezen voor een opname of een ambulant traject.

Image

Vragen?

Bel de infolijn  

+32 (0) 480 67 40 18

van 7u tot 23u,
7 dagen op 7